Betongulv i garage – Så nemt er det (Fordele og ulemper)

Overvejer du at lægge betongulv i garagen derhjemme? Det er slet ikke nogen dårlig ide! Et betongulv er både praktisk og ser godt ud. Særligt i et rustikt rum som en garage er et lidt “groft” gulv såsom et betongulv pænt og klædeligt.

Et betongulv er desuden en økonomisk løsning og billigere end eksempelvis et flisegulv. Vi har samlet end “værd at vide”-guide til dig her, som du kan bruge i forbindelse med forberedelserne og arbejdet.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Sådan støber du selv betongulvet i Garagen

 1. Sørg for at du har alt du skal bruge

  Indledende er det alfa og omega at du sørger for at sætte noget tid af til at sikre dig at de forhold som du skal arbejde under når du lægger gulvet er gode. Du skal sikre dig at du har de rigtige remedier, gode materialer af høj kvalitet, samt den hjælp, du eventuelt måtte have brug for (særligt hvis du ikke er så vandt med gør det selv-arbejde).

 2. Køb hvad du skal bruge i det lokale byggemarked

  Nu er det tid til at du tager en tur til det lokale byggemarked og køber de materialer, du skal bruge, ind. Husk selvfølgelig først og fremmest at få fat i nok beton. Til et garagegulv skal der bruges mere end ellers, for betonen anbefales her at have en tykkelse på minimum 10 centimeter. Betonen skal desuden også støbes helt ud til soklen. Køb også et afretningsrør, plasticfolie og et bræt i træ. Det hele kan fåes i dit lokale byggemarked.

 3. Sæt rigeligt med tid af til projektet

  Husk endelig også at sætte rigeligt med tid af. Hellere for meget end for lidt. Husk her, at projektet ikke er et en-dagsprojekt. Der skal lægges to lag, og imellem dem skal der indregnes en tørreperiode på op til tre dage. Det kan desuden være en god ide at alliere sig med en god ven eller et familiemedlem, som kan assistere i processen. Det gør også arbejdet meget hyggeligere!

 4. Sæt gang i støbningen – Brug afretningsrør

  Nu skal gulvet støbes. Hvis du er ny inden for betonlægning, så er det en god ide at lægge afretningsrør ud (med cirka en meters mellemrum). På den måde sikrer du dig dig et bedre resultat. Ved hjælp af rørene, lægger du en enkelt meter beton ad gangen. Massen trækkes ud med brættet. Når du har fordelt al betonen, og den er blevet så hård at du kan gå på den, så skal den tildækkes med plastfolien. På den måde tørrer betonen ikke for hurtigt, og det giver et bedre resultat.

 5. Læg et slidlag og få en flot overflade

  Efter to til tre dage lægger du et slidlag oven på betonen. Brug her samme metode som før, hvor rørene hjælper dig til at opnå en helt jævn og smuk overflade. Det var lidt om hvordan det foregår, når der skal lægges betongulv. Vi håber at denne guide har været en hjælp i forbindelse med forberedelserne til dit kommende projekt. Tak for at læse med, og rigtig god vind!

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.