Betongulv i kælder – Alt du skal vide inden du støber betongulvet

Går du med tanker om at lægge et flot og rustikt betongulv i den kælder? Det er en rigtig god ide. Beton er et super populært valg til kældergulve, og det er der en hel række forskellige grunde til. Først og fremmest så lever betongulv op til det kriterium der ofte er det vigtigste på kælderarealer: Det skal være praktisk.

Kælderen er som oftest et område, der bruges til opbevaring, værkstedsplads, vask og andre prosaiske formål. Gulvet skal kunne klare meget slid, og det skal kunne blive beskidt uden at det er et problem. Her er betongulv perfekt!

Det er et slidstærkt materiale, og det er desuden rigtig nemt at vaske, når det er blevet snavset. Materialets visuelle udtryk er desuden perfekt til brugsarealerne i kælderetagen – det er rustikt og råt, og det matcher på den måde forholdene i kælderen.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Guide til at støbe betongulv i kælderen

 1. Klargør underlaget der skal støbes på

  Du kan med fordel lægge ud med at sikre dig, at arbejdsforholdene er orden inden at du går igang. Tjek at underlaget, som du vil lægge betonen på, er i orden, og at det er hundrede procent rent og tørt inden at du går igang.

 2. Det vil tage længere tid end du tror

  Tid er et andet aspekt, som er vigtigt at være opmærksom på. Særligt for dig, der måske ikke har prøvet at lægge gulv før kan det være en fordel at sætte lidt ekstra timer af, sådan at du ikke skal stresse, og så du har en god buffer, hvis noget skulle gå galt eller noget uventet skulle ske i løbet af processen.

 3. Anskaf dig alle materialer og maskiner

  At have de rigtige remedier og gode materialer er naturligvis alfa og omega når det kommer til at gennemføre dit gulvlægningsprojekt med succes. Sæt gerne en lørdag eller søndag formiddag af til at køre ud til dit lokale byggemarked. Her kan du få hjælp til at købe den rette mængde af alt, således at du undgår spild. Det kan også være, at du kan låne dig til visse dele af det, du skal bruge, hos venner som har haft et lignende projekt på et andet tidspunkt.

 4. Fordel betonen ud

  Nu skal gulvet lægges. Start, som vi skrev ovenfor, med at vaske underlaget så det er helt rent. Lad det tørre godt igennem. Herefter lægger du betonen ud af to omgange. Det første lag skal spredes ud med et bræt, hvorefter det skal tørre lidt, inden at du dækker det til med plastfilm.

 5. Læg plastfilm ud

  Filmen sørger for, at materialet undgår at miste for meget fugt imens at det tørrer. Efter to til tre dage kan du fjerne plastfilmen og gå i gang med det sidste og øverste lag. Dette skal være tyndere end det andet, men der ud over er det samme proces.

 6. Lad betongulvet tørre

  Læg laget jævnt og dæk det igen med plast inden at du sætter det til at tørre i 2-3 dage. Herefter kan du fjerne plasten, og gulvet er færdigt. Tak for at læse med i denne guide, og rigtig god vind med dit projekt!

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.