Betongulv på Badeværelset – Ultimativ guide til at få flotte badeværelsesgulve

Overvejer du at gå i gang med at støbe betongulv i dit badeværelse? Eller du har måske allerede besluttet dig? Uanset hvad, så er det er en rigtig, rigtig god ide du har fået. Beton er et genialt materiale til gulve fordi at det forener tre helt essentielle aspekter. Nemlig pris, æstetik og det praktiske.

Beton er billigere en eksempelvis klinker (særligt hvis du lægger det selv), og det er desuden super nemt at rengøre fordi at det i mindre grad en eksempelvis træ har huller og sprækker, hvori der kan samle sig skidt. Og sidst men ikke mindst, så er beton et utrolig flot materiale, som lægger sig lige præcis midt imellem det tidløse og det moderne. Helt genialt!

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Sådan støber du selv betongulv på badeværelset

 1. Anskaf dig alle materialer og maskiner

  Inden at du går igang, er der en række ting, som du skal have på plads. Sæt en formiddag af til at tage hen i dit lokale byggemarked og indkøbe de materialer, du ikke har, og de remedier og værktøjer, som du ikke kan låne dig til. Det er også vigtigt, at du bruger det rigtige værktøj og udstyr under arbejdet. Her kan du eksempelvis alliere dig med en professionel fra dit lokale byggemarked. Vedkommende vil kunne vejlede dig i forhold til, hvilke remedier og materialer du skal købe, og hvilke du ka bruge af dem, du eventuelt allerede har derhjemme.

 2. Sæt tid af – det kan tage længere tid end du tror

  Herefter kan du plotte arbejdstiden ind i din kalender, sådan at du sikrer dig at der ikke opstår hændelser eller familiebesøg, som kan risikere at komme i karambolage med dit projekt. Særligt hvis du ikke har prøvet at lægge et betongulv før er det vigtigt at du har ro og fokus til at koncentrere dig igennem hele processen. Ellers kan det i værste fald ende så galt, at du skal begynde helt fra scratch.

 3. Fordel første lag med et bræt

  Nu skal gulvet støbes. Der lægges først ét lag, som fordeles med et bræt – husk i denne forbindelse, særligt hvis du er nybegynder, at hellere for kort end for langt et bræt er en god huskeregel, når det kommer til at vælge den størrelse, der bedst hjælper dig til at få et helt jævnt gulv.

 4. Læg plastik ovenpå første lag

  Når det første lag er halv-tørt, så lægger du en film af plastic henover, sådan at det ikke tørrer for hurtigt. Det giver det bedste resultat.

 5. Lad det nye badeværelsesgulv tørrer

  Efter to eller tre dage kan du tage filmen af og fordele det sidste lag beton. Her gentages samme procedure med plastic for at også dette lag skal tørre rigtigt. Når det sidste lag beton er hærdet, så er gulvet færdigt.

  Vi håber denne guide har kunnet hjælpe til at give dig det første overordnede indblik i, hvordan en vellykket betonstøbeproces kan forløbe. Tak fordi at du læste med, og rigtig god vind med dit gør det selv-projekt på badeværelset.

Inspiration – Sådan ser betongulve ud på badeværelset

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.