Epoxy på Betongulv – Så nemt er det (Få et flot epoxygulv)

Overvejer du også at lægge epoxy eller klarlak, som det også kaldes, på dit betongulv? Det er en rigtig god ide! Et “new yorker-gulv” som et lakeret betongulv også kaldes, er en fantastisk løsning for dig, som ikke går på kompromis.

New yorker-gulvet kombinerer det rustikke med det forfinede idet at overfladen har en fin blankhed, som samtidig giver udsyn til betonens rå strukturer og nuancer. Lakeret beton er også et praktisk valg på den facon at det er ekstremt nemt at holde.

Det er faktisk endnu nemmere at rengøre end et almindeligt betongulv fordi at overfladen har endnu færre små huller og sprækker end ellers. Det er desuden meget slidstærkt og, ikke mindst, billigt at lave.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Sådan laver du selv epoxygulve

Trin for trin, sådan laver du flotte epoxygulve (Gør det selv guide)

 1. Planlæg dit arbejde grundigt

  Til at lægge ud med skal du planlægge arbejdsforløbet godt og grundigt. På den måde undgår du stress og jag og det gør både arbejdet hyggeligere og giver et flottere resultat.

 2. Anskaf dig materialer og værktøj

  ørg for at indkøbe alle materialer og værktøjer fra starten, sådan at du ikke skal køre frem og tilbage til byggemarkedet. Sæt også rigeligt med tid af, for på den måde at undgå hurtige b-løsninger, som i værste fald kan ende ud i, at du vil skulle starte forfra i processen.

 3. Brug værnemidler og beskyt dig selv

  Når du har sørget for at have tingene klar og arbejdsplanen på plads, så kan du gå i gang med at lakere. Start med at påføre et par gummihandsker samt lange ærmer og bukser, for at beskytte din hud. Det anbefales også at bruge sikkerhedsbriller, så du ikke tager nogle chancer hvis lakken på et tidspunkt skulle sprøjte op.

 4. Gør udstyret klar

  Fastgør et forlængerskaft en lakrulle, således at du undgår uhensigtsmæssige arbejdsstillinger når du maler.

 5. Bland lakkomponenterne sammen

  Nu kan du blande lakkomponenterne sammen i en rullespand. Husk at sørge for at få at de bliver rørt godt igennem inden du begynder at blande dem for at undgå klumper.

 6. Mal gulvet

  Nu kan du starte med at male. Begynd med kanterne (husk endelig malertape) og gå derefter indad med rullen. Det er vigtigt at du her ruller vådt i vådt, det vil sige at du undgår at kanterne tørrer, inden at du maler videre fra dem. På den måde bliver resultatet flottest.

  Bemærk også her, at epoxyen er hvid, når den er våd, men det betyder ikke, at den ikke er klar. Som den tørrer får den den klare finish, som du kender fra færdige epoxygulve.

 7. Lad gulvet tørre og mal en ekstra gang

  Efter omkring et døgn skulle gulvet gerne være tørt. Du kan nu begynde præcis samme procedure som ved første omgang: Først males kanterne med en bred pensel, og derefter rulles gulvet med den forlængede rullestang. Nu kan du igen give gulvet omkring et døgn til at tørre, og herefter er det færdigt. Og voila! Vi håber at du bliver glad for dit nye gulv.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.