Fjern Maling fra Betongulv – Sådan får du malingen af gulvet

Når du skal fjerne maling fra dit betongulv, så er der forskellige fremgangsmåder, som hver har sine for- og bagdele ved sig. Fælles for dem alle er nok, at der ikke er nogen decideret nem måde at gøre arbejdet på.

Maling, som er lavet til beton, er som oftest utrolig kraftig maling, der er designet netop til at kunne gåes på og så videre, uden at det falder af. Derfor skal der nogle særlige midler til, når du skal fjerne et lag maling fra dit betongulv.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Forskellige metoder til at fjerne malingen fra betongulvet

 1. Fjern malingen med sandblæsning

  Sandblæsning er en kendt og populær løsning, som de fleste har succes med. En sandblæser er som de fleste ved et ret kraftigt værktøj, som er effektivt til at rense genstridige overflader – som eksempelvis et betongulv – med.

  Det er de færreste af os, der sådan lige har en sandblæser til at stå derhjemme, men det behøver ikke at være et problem. Er du ikke selv den heldige ejer af en sandblæser, kan de kan nemlig lejes på dagsbasis, og det er ofte ikke en stor udgift.

 2. Fjern malingen ved hjælp af vådslibning

  Vådslibning er en anden tilgang, som ofte kan være rigtig effektiv. Mange foretrækker faktisk denne metode frem for andre, fordi at den kan reducere den mængde af støv, som kommer ud i luften og i rummet under processen mens du arbejder.

  Du kan enten vådeslibe selv, eller du kan vælge at bestille et professionelt firma til at komme ud og klare arbejdet for dig.

 3. Fjern malingen med en varmepistol

  En anden metode, som du kan bruge, og som er mindre omstændelig, når det kommer til udstyr, er simpelthen at fjerne malingen med en varmepistol. En varmepistol er som bekendt forholdsvis lille, og den koster ikke meget at købe i det lokale byggemarked.

  At arbejde med varmepistolen er også forholdsvis simpelt. Du sætter den simpelthen til kontakten, og varmer herefter overfladen samtidig med at du med pistolens “næb” kan skrabe malingen af, stykke for stykke.

 4. Den nemme og billige løsning

  Der kan være mange gode grunde til, at du vil fjerne malingen fra dit betongulv. Den mest oplagte er selvfølgelig, at du er interesseret i at få den flotte, detaljerige og rustikke overflade, som beton har, frem i lyset. Rå beton er en udødelig klassiker, og den klæder næsten ethvert enteriør man kan tænke sig.

  Men hvis du skal lægge noget andet oven på betonen, eksempelvis en anden farve maling eller linoleum eller trægulvslaminat, så kan du også overveje slet ikke at fjerne malingen og simpelthen bare lade den sidde. På den måde kan du spare både den tid, du ville skulle have brugt på arbejdet, og de penge, som det vil have kostet dig, at anskaffe diverse udstyr og materialer. Rigtig god arbejdslyst. Uanset hvad du vælger, så er vi sikre på, at resultatet nok skal blive godt.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.