Fugt i betongulv – Så nemt fjerner du fugt i betongulvet

Mange bliver overraskede, når de hører, at fugt kan binde sig i et materiale som beton. Men det er ikke desto mindre sandheden, at betongulve lige så vel som andre kan rammes af problemer med fugt. Hvis du har mistanke om at der er problemer med fugt i dit betongulv derhjemme, så læs med her og find ud af, hvordan du nemmest, hurtigst og billigst kan komme problemet til livs.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Tjek om der er fugt i betongulvet

Du kan med fordel begynde med at få tjekket, om der rent faktisk ér fugt i betonen. Det ville være ærgerligt at sætte et stort menageri i sving, med mindre du hundrede procent sikkert ved, at der er noget at komme efter.

Her er der to forskellige muligheder, som du kan bruges – borehulsmålinger og RF-målinger. Målingerne skal gerne foretages professionelt for at være præcise, så på det punkt bør du alliere dig med en professionel.

Få hjælp af en fagmand

Når du har fået målt fugtigheden i dit gulv, og det er blevet klart at der ret faktisk er et fugtighedsproblem med det, så er det tid til at du tager affære. Det er typisk anbefalet, at man får professionel hjælp til at få gjort sit betongulv fugtfrit.

Men der findes et antifugtanlæg fra firmaet Drytech, som igen og igen får top anmeldelser. Anlægget virker “af sig selv” – det eneste, der skal gøres, er at du skal have en professionel til at sætte det op i din bolig. Drymat fungerer på den måde, at det så at sige “lokker” fugten ud af dit gulv.

Et antal kabler sættes ind i gulvet, og herfra lader de vandet med plus. Uden for huses sættes en station op, som har minus. Det betyder at fugten langsomt vil vandre fra plus til minus, og altså direkte ud af dit hus. Super smart!

Sådan undgår du fugt i betongulvet i fremtiden

Hvis du vil undgå at der samler sig fugt i dit betongulv igen, så er der et par simple råd, som du kan følge. Først og fremmest, så skal du sørge for at lufte ud regelmæssigt. Gerne to gange om dagen.

Du kan også sørge for, at eventuelle gulvvarmerør er nye og af god kvalitet. Ellers risikerer de nemlig at punktere, og det kan selvsagt føre til at der fosser vand ud i din beton.

Ventilation er også alfa og omega når det kommer til et godt indeklima, ligesom at det at tænde for varmen er til stor hjælp for at holde gulve og vægge så tørre som muligt. Det var lidt om forebyggelse og behandling af fugt i betongulve.

Vi håber at du har haft glæde af at læse med, og at du nu føler dig bedre rustet til at give dit gulv den kærlige hånd, som det jo fortjener. Rigtig god vind med det!

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.