Betongulv i drivhus – Det perfekte fundament til drivhuset

Overvejer du at støbe et betongulv til dit drivhus? Det er en god idé! Et støbt betongulv er en utroligt populær løsning i udestuer og drivhuse, og det er der mange grunde til. Først og fremmest, så er beton et utrolig praktisk materiale at have på arealer, hvor der arbejdes meget, og hvor gulvet bliver udsat for masser af slid.

Beton er super slidstærkt, og kan nemt gøres rent, når det er blevet snavset. Der ud over klæder det ude/ inde-arealer som drivhuse, havestuer og så videre godt, idet at det er rustikt og har et mere “naturligt” udtryk end eksempelvis en belægning med fliser. Sidst men ikke mindst, så er beton billigt. Alt i alt, en god investering og et godt valg for dig, der ikke går på kompromis.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Støb selv fundamentet til drivhuset

 1. Planlæg og sæt rigeligt med tid af

  Som det første på dagsordenen, når du skal støbe nyt gulv i dit drivhus, er planlægning. Planlægningsdelen sikrer, at arbejsprocessen bliver sjov og stressfri – og ikke mindst at resultatet bliver godt. Sæt godt med tid af (særligt hvis du ikke har erfaring med beton og betonlægning). Så har du en buffer, hvis noget skulle gå galt under arbejdet.

 2. Få hjælp fra familie og venner

  Du kan også overveje at alliere dig med en eller et par venner eller familiemedlemmer, sådan at I er en lille gruppe, der kan klare ærterne sammen og gøre en weekend ud af det. Husk når du planlægger, at et gulvlægningsprojekt ialt strækker sig over en lille uges tid, da der skal indregnes tørretider imellem de forskellige lag af beton, der skal påføres.

 3. Anskaf dig de rette værnemidler

  Der er en række materialer og beskyttelses- og værktøjsdele, som du skal bruge til projektet. Forede gummihandsker og vandtætte knæbeskyttere er først og fremmest vigtige for at du kan beskytte imod hudkontakt under arbejdet.

 4. Anskaf dig de nødvendige materialer og værktøj

  Herudover skal du anskaffe dig dels et vatterpas og dels en tommestok til at måle af højderne på undergulvet og slidlaget. Til at blande betonen skal du bruge en helt almindelig skovl og spand. Her skal du desuden bruge det, der hedder en tvangsblander. Tvangsblanderen kan lejes ved din lokale materialeudlejer. En trillebøre skal bruges til at transportere betonen fra blanderen og over til det sted, hvor gulvet skal støbes. Til selve støbeprocessen skal du bruge en murerske og et bræt på cirka en meter. Her ud over er en kalkkost nødvendig til når du skal fugte og skubbe betonen. Til den sidste del af arbejdet med at udjævne betonen skal du bruge to forskellige værktøjer, nemlig et pudsebræt og et stålbræt.

 5. Støbningen af fundamentet startes

  Når du har sikret dig, at du har det rigtige værktøj, så kan du gå igang med at støbe dit cementgulv oven på et underlag, som du har klargjort. Når underlaget er klart, kan du starte med at støbe betongulvet. Der skal støbes to lag: Et fundament og et slidlag på 2-3 centimeter. Husk at lade betonen fra fundamentlaget tørre i 2 til 3 dage, inden at du lægger slidlaget, som igen skal bruge samme tørretid inden at det er klart. Tak for at læse med, og rigtig god vind med dit nye drivhusgulv!

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.