Gulvvarme i betongulv – Hvad koster det? (Fordele og ulemper)

Overvejer du at lægge varme i dit betongulv derhjemme? Det er slet ikke nogen dum ide, hvis du spørger os. Uanset om det er i badeværelset, gangen eller stuen, så er gulvvarme en nem vej til daglig luksus, som stiger fra dine fødder og hele vejen op igennem kroppen for hvert eneste skridt du tager.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Der ud over er det meningsfuldt også fra et rent praktisk perspektiv at have varmen indlagt i gulvet. Varme siger jo som bekendt opad, og temperaturen fra gulvet stiger på den måde ud i hele rummet, når du tænder.

For dig der har interesse i at lægge gulvvarme i dit betongulv kommer der her en guide til hvordan du kan gribe et sådant projekt an. Rigtig god læselyst!

Gør det selv guide til lægning af gulvvarme i betongulvet

 1. Sæt rigeligt med tid af til projektet

  Husk endelig også at sætte rigeligt med tid af – særligt, når det er første gang, at du giver dig i kast med at lægge et betongulv. Du kan også alliere dig med et par venner, som kan hjælpe til og gøre arbejdet både nemmere og hyggeligere.

 2. Få købt de rigtige materialer og udstyr

  Når du skal købe materialer og udstyr, så sæt en times tid af til at besøge dit lokale byggemarked. Her vil du kunne få råd og vejledning til hvad du skal bruge til netop dit gulv og den type varme, du ønsker. Det kan her være en god ide at informere forhandleren om dit erfaringsniveau som gør det selv-person. Der er nemlig lidt forskel på, hvilke metoder der anbefales for begyndere og øvede inden for betonlægning.

 3. Få lagt armeringsnet ud

  Nu kan arbejdet gå igang. Du starter med at lægge styrolitplader ud som det første lag. Herefter skal der påføres et stålnet, der skal fungere som armering for den beton, som senere kommer til at skulle ligge oven på. Når stålnettet er kommet på, er det tid til at pexrørene sættes fast – her kan du med fordel anvende et særligt lukkeværktøj, som nemt og sikkert fæstner rørene til armeringsnettet (spørg efter det hos dit byggemarked).

  Husk i forbindelse med fastgørelsen af pexrørene at tænke på, hvor der senere hen eventuelt vil skulle skrues i gulvet. Hvis du kan undgå at lægge rørene der, slipper du for senere at skulle bøvle med punkteringer. Nu er fundamentet klart til at du kan lægge betonen ud! Tak for at læse med, og rigtig god fornøjelse med projektet.

Nyere huse holder bedre på varmen

Du kan med fordel lægge ud med at sætte noget tid af til at planlægge. Du skal først og fremmest tjekke hvilke specifikke omstændigheder du har at gøre med i dit hus der hvor du tænker at lægge varmen ind. Det er her eksempelvis værd at bemærke, at et nyere hus er et bedre sted at lægge gulvvarme, end et gammelt.

Nyere huse holder bedre på varmen end de lidt ældre, hvor isoleringen ofte ikke er helt så god og varmen vil risikere at sive ud. Det skal dog ikke komme til hinder, hvis du virkelig ønsker et betongulv med varme – rent praktisk kan det lægges i nye lige så vel som i gamle huse.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.