Laminatgulv på betongulv – Få et flot laminatgulv (Fordele og ulemper)

Har du planer om at få lagt et flot nyt laminatgulv ovenpå det gamle betongulv, så er der nogle ting du skal være opmærksom på, i denne artikel guider vi dig igennem processen og viser dig hvordan du lægger laminatgulvet selv.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Sådan lægger du selv laminatgulvet

Step by step, sådan lægger du selv laminatgulv ovenpå betongulv

 1. Planlæg og sæt godt med tid af

  Når du skal lægge laminatgulv oven på et eksisterende betongulv, så er der en række forskellige råd og tips, som du kan bruge. Først og fremmest, så er det vigtigt, at du sætter nok tid af. Tid er alfa og omega når det kommer til et vellykket gør det selv-projekt, og det kan ikke understreges nok, hvor essentielt det er, at du har nok af den.

  Stresser du med arbejdet risikerer du, at det går galt, og at du – i værste fald – skal begynde forfra. Det kan være dyrt både i tid, penge og ikke mindst kan det ødelægge dit gode humør. Så sæt godt med tid af, særligt hvis du ikke er vandt til at gøre det selv, og allier dig også gerne med en god ven, som kan hjælpe til igennem processen. Hernæst kan du med fordel sætte en formiddag af til at køre ud for at hente de værktøjer og materialer, som du skal bruge, i dit lokale byggemarked. 

 2. Rengør gulvet grundigt

  Når du har fået skaffet remedier og materialer til huse, så kan du gå igang med at lægge gulvet. Begynd med at give det en grundig omgang med støvsugeren, og gå derefter videre til en grundig gulvvask (eller to!) sådan at du er helt sikker på, at du ikke kommer til at lukke skidt og snavs inde under betonen, når du støber.

 3. Støb betongulvet

  Støbeprocessen foregår i to led. Først støbes fundamentlaget. Her bruger du et bræt på cirka en meter samt en spartel til at fordele og udjævne den våde beton.

 4. Støb det øverste lag

  Når betonlag nummer et er lagt ud, så skal det tørre lidt, inden at du fordeler et plasticlag oven på det. Dette er for at undgå at det mister for meget væske i løbet af dets tørring. Når det første lag beton er tørt nok til at du kan gå på det, kan du lægge det sidste lag på. Her følges blot samme procedure som med første lag, men mængden af beton er mindre idet at dette sidste toplag er tyndere end det første.

 5. Lad gulvet tørre

  Afslutningsvist lader du det nye lag tørre, først uden og siden med plasticlag. Vær sikker på at det er helt tørt, inden du tager det i brug.

Hvorfor lægge laminat oven på beton?

Der er mange gode grunde til at beslutte sig for at lægge et lag laminat oven på et betongulv. De fleste gør det af æstetiske grunde. Laminat kan noget andet end beton – det tilfører rummet en varme og hygge, som ikke kendetegner betongulvet, som vi kender det.

Laminat kan også bruges som en metode til at dæmpe akustikken i et rum, og endeligt så kan det også udgøre en nem og billig løsning, der simpelthen bare ønsker dig lidt fornyelse derhjemme. Uanset hvad der er din grund til at vælge laminat, så ønsker vi dig held og lykke med projektet.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.