Opbrydning af betongulv – Sådan fjerner du betongulvet

Har du et gammelt betongulv, som skal hakkes op og fjernes helt, så er det en hård opgave du står overfor. Her giver vi dig en gør det selv guide og et overblik over hvad det koster at få en fagmand på opgaven. Læs med og bliv klogere på opbrydning og fjernelse af betongulv.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Opbrydning af betongulv – Gør det hårde arbejde selv

Overvejer du at gå igang med at bryde dit betongulv op derhjemme? Så er der en række bestemte ting, som du skal tage højde for, inden at du går i gang. I det følgende giver vi dig en guide til hvilke ting, du kan overveje og hvad der skal købes ind, inden at du går igang med et projekt som dette.

 1. Tjek op på arbejdsforholdende

  Den første opgave for dig, som overvejer at gå igang med at fjerne betongulv på egen hånd er, at du skal tjekke om det er forsvarligt at gøre i den bolig du bor i. Bor du i et lejlighedskompleks, er det nemlig slet ikke en god ide at gå i gang med et projekt som dette selv. Bor du derimod i parcelhus, rækkehus eller i en villa, så er projektet realistisk at gå i sving med.

 2. Hvis du vil gøre det med håndkraft

  Hvis du kan sige ja til at du bor i hus, så kan du gå videre til næste skridt: Her går det ud på at overveje med dig selv, hvilken form for arbejdsproces, du foretrækker. Kan du lide at udføre hårdt fysisk arbejde, så kan du med fordel overveje at bryde dit gulv op med håndkraft. Hér skal du have fingrende i en god hammer, som passer til formålet. Spørg dit lokale byggemarked til råds, sådan at du sikrer dig at du kommer hjem med den rigtige model.

 3. Brug det rigtige værktøj

  Vil du gerne gøre arbejdet en kende lettere, så kan du vælge at arbejde med en betonskærer. Om du vælger den ene eller den anden metode, så er det vigtigt at du skaffer en betonskærer til huse uanset hvad – den skal nemlig bruges til at skære betonet op langs væggene. Du kan også opruste med en elektrohammer, som gør arbejdet lettere for dig. En elektrohammer er dog ikke super billig, så det er en vurderingssag for dig om det er det værd, eller om du hellere vil klare arbejdet med egen krop.

 4. Brug en elektromejsel

  En elektromejsel er et andet nyttigt remedie, som kan bruges i forbindelse med opbrydningen af dit betongulv. Her er der dog igen tale om et mindre billigt værktøj. Elektromejslen fåes typisk til en pris på lige omkring 3000 kroner, hvis du altså køber den fra ny. Igen må det være op til dig selv at vurdere for og imod. Særligt for dig, der har et tykkere betongulv er elektromejslen ekstra brugbar, da tykke gulve kan være sværere at få op ved håndkraft.

  Husk også at sætte god tid af til at fjerne gulvet. Særligt hvis du ikke har prøvet det før, kan det være svært at vurdere præcist, hvor lang tid det vil komme til at tage. Du kan også teame op med et hold venner eller familiemedlemmer. Det gør arbejdet både lettere og sjovere. Og så er der bare tilbage at sige én ting: Rigtig god vind med projektet!

Hvad koster det?

Typiske spørgsmål

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.