Reparation af Betongulv (Revner, Huller og Sprækker)

Revner i beton kan kommes til livs med professionel hjælp, men du kan også klare skærene på egen hånd. Til arbejdet skal du bruge en bestemt type filler, som kan købes på nettet eller i dit lokale byggemarked, samt et antal strips til på omkring 10 centimeter.

Hvor mange strips du skal bruge afhænger af, hvor lang den sprække, som du skal reparere er. Som grundregel skal du bruge 1 strip per 10-30 centimeter.

Du skal også bruge en vinkelsliber, en spartel, en mængde kvartssand og en almindelig støvsuger og kost. Husk også at lave en grundig rengøring som det første. På den måde sørger du for ikke at komme til at “fange” skidt og snavs inde i den reparation, som du skal til at lave.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Gør det selv guide til renovering af betongulv

Trin for trin, sådan reparerer du huller, revner og sprækker i betongulvet

 1. Brug en vinkelsliber til at skære revnerne op

  Det første, som du skal gøre, er at “åbne” revnen ved brug af din vinkelsliber. Det kan umiddelbart lyde lidt skørt, at dit allerede ødelagte gulv skal skæres endnu mere itu, men der er en mening med galskaben. Vinkelsliberen skal bruges til at skære tværgående linier på revnen, som skal gøre plads til at stripsene kan sættes ned for på den måde at stabilisere betonen igen. Man kan se det som en form for sting. Hver tværrevne skal skæres helt vinkelret på betonets sprække, og være lige så lange som stripsene, dvs. 10 centimeter. Alt efter hvor grundig du vil være, kan du lade 10 til 30 centimer være imellem hver af de tværgående linier.

 2. Støvsug sprækkerne grundigt

  Herefter skal du have fat i din støvruger. Vær grundig med at suge alt det støv op, som har samlet sig i og omkring de nyborede tværlinier.

 3. Fyld hullerne op med betonfiller

  Du kan nu finde din indkøbte betonfiller frem. Start med at tage handsker på for at beskytte huden mod det kradse materiale. Herefter kan du fjerne den sorte snip i posen og begynde at massere den. Masser i mindst tre minutter. Du vil under arbejdet kunne mærke, hvordan posens indhold langsomt bliver varmere. Det er et godt tegn! Efter at de tre minutter er gået, kan du åbne posen ud fylde revnen og de sprækker, du netop har skåret, ud. Fyld dem cirka halvvejs op.

 4. Brug stripsene

  Når revnen er blevet halvt fyldt op med betonfilleren, er det tid til at bruge de 10 centimeter lange strips. Stik dem én for én ned i de tvægående linier, som du skar med vinkelsliberen. Herefter kan du spartle hullerne ud med en kombination af kvarksand og den sidste filler.

 5. Lad massen hærde

  Du kan nu runde arbejdet af ved med let hånd at strø kvartssand ud over hele det område, som du har arbejdet med. Herefter skal området hærde igennem. Se på pakken, hvor lang tid den filler, som du har brugt, skal bruge til at hærde i. Til allersidst kan du feje det overskydende sand væk, og vupti! Dit betongulv skulle nu gerne være så godt som nyt igen.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.