Skimmelsvamp i Betongulv – Sådan kommer du fugt og skimmelvæksten til livs

Har du mistanke om, at der er kommet skimmelsvamp i dit betongulv? Så er det godt, at du er kommet hertil. Her giver vi dig gode råd og tips til hvordan du kan tjekke, om der virkelig ér skimmelsvamp, og derefter hvad du kan gøre, hvis uheldet er ude. Læs videre i de kommende afsnit og find ud af, hvordan du skal håndtere problemet.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Sådan konstaterer du skimmelsvamp

Det første, som har vagt mistanke hos dig, er sansynligvis enten pletter eller en karakteristisk jordslået lugt over gulvet. Hvor lugten af svamp altid er ret specifik, så kan det visuelle udtryk variere meget. Pletterne kan både være lyse og mørke.

Det kan også være, at du ikke oplever pletter eller lugt, men at du i stedet har følt fysiske ubehag såsom træthed, hovedpine, irriterede øjne eller besvær med koncentrationen. Uanset om runden til at du har slået alarm er enten det ene eller det andet, så er det godt, at du er opmærksom, for det skimmelsvamp kan være et alvorligt problem, som skal udraderes så hurtigt som muligt.

Hvis du er tvivl om der rent faktisk ér skimmelsvamp i dit betongulv, eller om de ting, du har registreret beror på et andet problem, så kan du tage kontakt til et professionelt firma, som kan komme ud og teste dit gulv.

Hvad gør jeg nu?

Hvis du ad den ene eller den anden vej er blevet sikker på, at dit betongulv har svamp, så er der forskellige fremgangsmåder, du kan ty til for at få 

svampen fjernet. Du kan enten bruge dampafrensning, sandblæsning eller kemisk afrensning. Som oftest er det bedst at få et professionelt firma til at klare opgaven. Forhør dig eventuelt i dit lokale byggemarked eller hos en ekspert, som kan vejlede dig i forhold til dit specifikke gulv og den grad ad svamp, som det har i sig.

Sådan sikrer du dig i fremtiden

At gå igennem hele den proces, det er, at opdage og konstatere svamp i dit hjem, for dernæst at få den behandlet, er omkostningsfyldt, både når det kommer til tid, økonomi og energi.

Derfor er du selvfølgelig interesseret i at forebygge at svampen opstår igen, når først du er blevet fri for den. Her kommer en række råd til, hvordan du kan undgå skimmelsvamp i fremtiden. Først og fremmest, så skal du huske at de mest no-nonsense metoder er nogle af de mest essentielle når det kommer til at holde svampen fra døren.

Et godt indeklima er alfa og omega for at holde vægge og lofter lige så vel som gulve sunde og fugtfri. Luft derfor ofte ud, undgå at tørre vasketøj indendørs, tænd for din emhætte, når du laver mad, og støvsug mindst én gang om ugen. Sørg desuden for at alle rum i huset eller lejligheden altid er opvarmede til mindst 18 grader.

Du kan desuden være opmærksom på ydre forhold på dit hus – eksempelvis er det vigtigt, at du reparerer skader og små sprækker i husets fundament og facade så snart de opstår.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.