Slibning af betongulv – Gør det selv-guide

Går du rundt og overvejer at slibe dit betongulv på egen hånd? Det er en rigtig god ide! Et slebet betongulv har nemlig rigtig mange fordele ved sig. Det er først og fremmest smukt at se på med sin blanke og klare overflade. Men det er også praktisk på den måde, at det er langt nemmere at rengøre end de traditionelle ru betongulvsoverflader, som har flere huller og sprækker en den slebne variant.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Sådan gør du det selv

 1. Sørg for at alle arbejdsforhold er i orden

  Inden du går igang skal du som det allerførste sikre dig, at dine 
  arbejdsforhold er som de skal være. Du kan som det første forholde dig til den støj, du vil komme til at forårsage, når du arbejder med slibningen.

 2. Orienter dine naboer hvis du bor i lejlighed

  Bor du i en lejlighed hvor du har naboer? Hvis du har det, vil det være en god ide at orientere dem i god tid inden at din arbejdsperiode går i gang, sådan at de kan føle sig forberedt. På den måde vil de være mere tilbøjelige til at brokke sig når arbejdet står på. Dette gælder selvfølgelig særligt for dig, som ikke bor i stuen, og som dermed har en underbo. Her vil støjen fra din slibning komme til at gå meget tydeligt igennem.

 3. Brug de rette værnemidler og beskyt dit helbred

  Husk også at tænke på din sundhed. Du skal passe på din ryg, når du arbejder med slibningen, og også være opmærksom på at luftvejene er meget udsatte, når der slibes gulv. Det er derfor vigtigt at beskytte munden med en maske.

 4. Hav alt hvad du skal bruge ved hånden

  Det er elementært at have et passende sæt værktøj klar, inden at arbejdet begynder. På den måde sikrer du at du ikke står i arbejdstøjet en dag og skal afbryde dit flow med endnu en tur til det lokale byggemarked. Sikr dig derfor på forhånd at du har alt, hvad du behøver inden du går igang. Du kan med fordel overveje at leje eller låne det dyreste udstyr for på den måde at undgå at skulle investere i flere midler end nødvendigt.

 5. Våd eller tør slibning

  Der findes to forskellige måder at slibe betongulve på. Det kan enten være ved brug af en vandfri proces, eller det kan være ved brug af en proces, der involverer vand. Sidstnævnte, vandslibning, er praktisk fordi at denne metode reducerer den mængde af støv, der kommer i rummet under arbejdet. Tørslibning involverer en mere omstændelig proces, fordi at støvet, der kun delvist suges af en støvsuger forbundet til slibemaskinen, vil kunne brede sig i rummet hvor der arbejdes og til de personer, som befinder sig der.

 6. Slibning af betongulvet kan foretages

  Når du har forberedt dig ved at tage stilling til udstyr, arbejdsforhold og type af slibning, så er du ved at være klar til at give dig i kast. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med dit projekt.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.