Udjævning af betongulv – Sådan jævner du et skævt betongulv

Lider dit betongulv af en skævhed? Fortvivl ej! Du er ikke alene – mange har før dig skullet forholde sig til et gulv, der skriger efter at blive udjævnet, og der er masser af viden at hente om, hvordan du klaret problemet nemmest, billigst og sjovest. 

For gør det selv-typen, som kan lide at arbejde med hænderne og at klare håndværkermæssige opgaver på egen hånd, så kan et udjævningsprojekt nemlig være en sjov udfordring som – med den rigtige forberedelse – er forholdsvis overkommelig at gå til. Læs med her og find ud af, hvilke ting der er værd at overveje inden at du går igang med arbejdet.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Sådan udjævner du selv det skæve betongulv

 1. Advar din naboer om støj i god tid

  Det første du skal gøre inden du går igang er, at tjekke om dine arbejdsforhold er i orden. Det indebærer eksempelvis at forholde dig til dine naboer, hvis du bor i en opgang.

  Særligt underboer vil i sagens natur kunne ende med at skulle lægge øre til dine meritter på gulvet, når du går i gang med arbejdet, og her er det vigtigt at handle klogt for at undgå problemer.

  Den bedste måde du kan være en god nabo er ved at informere dine medbeboere et par uger (og minimum en uge) inden at du starter arbejdet. Med den fremgangsmåde er der mindre risiko for, at de vil gøre vrøvl, når du starter med at slibe dit gulv.

 2. Brug de rigtige beskyttelsesremedier

  Du skal også sørge for at have det rigtige udstyr, inden at du starter med at arbejde. Har du det rigtige værktøj og de nødvendige beskyttelsesremedier inden at du begynder, er der større chance for at arbejdet kommer til at glide i et lækkert og energisk flow når først du er igang.

 3. Køb eller lej det rette værktøj til formålet

  Du skal først og fremmest bruge et vatterpas og en sprittush. Vatterpasset er det måleapparat, som hjælper dig til at vide helt præcist, hvor ujævnhederne i gulvet er.

  Tushen skal du bruge til at afmærke de steder, hvor vatterpasset viser ujævnheder. Til selve arbejdet med udjævningen skal du bruge en vinkelsliber og en opretningsmasse.

  Vinkelsliberen er til at tage ophøjningerne i gulvet. Her skal du vælge en med en såkaldt diamantslibekop monteret.

 4. Anskaf dig en hurtigthærdende masse

  Til at udfylde fordybningerne (eller lunkerne, som de også hedder), skal du anskaffe dig en hurtigthærdende masse. Her kan du eksempelvis købe det produkt, der hedder Lip245. Spørg efter det i dit lokale byggemarked, som kan vejlede dig i forbindelse med hvilket materiale der matcher dine behov bedst. Det er desuden vigtigt at indkøbe dels en støvmaske og dels beskyttelsesbriller for din sikkerheds skyld. Disse kan også anskaffes i byggemarkedet.

 5. Lad slibningen og udjævningen begynde

  Når du har fået hold i de nødvendige materialer og sikret dig at arbejdsforholdene er i orden, så er du klar til at begynde arbejdet med at måle, slibe og udfylde ujævnhederne i dit betongulv. Tak for at læse med, og rigtig god vind med arbejdet.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.